Casino Nieuws

Deal or No Deal keer terug, wellicht ook online!

Deal or No Deal keer terug, wellicht ook online!

Sinds 4 oktober is de bekende spelshow Deal or No Deal weer te zien op de televisie. Dit seizoen is Buddy Vedder de presentator van de show. Wie mee wilt doen aan Deal or No Deal moet lid zijn van de Postcode Loterij. Meespelen op televisie is mogelijk, maar ook ziet het er naar uit dat we binnenkort ook online Deal or No Deal kunnen spelen. De Postcode Loterij heeft namelijk laten weten bezig te zijn met het ontwikkelen van een online variant van de show.

Het programma Deal or No Deal is bedacht door Endemol Shine en werd tussen 2006 en 2009 gepresenteerd door Beau van Erven Dorens. Buddy Vedder neemt nu het stokje van hem over. Op 15 mei 2009 werd Deal or No Deal voor het laatst op de Nederlandse televisie uitgezonden. Endemol Shine heeft het format goed kunnen verkopen aan maar liefst 82 landen. Daar vallen ook Amerika en Engeland onder.

Hoe werkt Deal or No Deal in Nederland?

De show Deal or No Deal wordt gesponsord door de Postcode Loterij. Het spel wordt gespeeld met koffers en kan daardoor vergeleken worden met de Postcode Loterij Miljoenenjacht. Bij Miljoenenjacht kunnen er prijzen tot €5.000.000 gewonnen worden en bij Deal or No Deal is dat maximaal €200.000.

Bij Deal or No Deal is het de bedoeling dat je 20 koffers wegspeelt. De minimale waarde van de koffer is €1 en maximaal twee ton. Als je een aantal koffers weg hebt gespeeld, brengt de bank een bod naar buiten. Het is aan jou om het bod te accepteren of te weigeren. Je kiest dus voor Deal of voor No Deal. Weiger je het bod? Dan kun je verder spelen en weer een aantal koffers openen, om vervolgens weer te reageren op een nieuw bod van de bank. Kies je voor Deal? Dan stopt het spel en neem je het bod van de bank aan.

Online Deal or No Deal van Postcode Loterij spelen

Om mee te kunnen spelen aan Deal or No Deal op de televisie zal je lid moeten zijn van de Postcode Loterij. Je kunt er ook voor kiezen om online Deal or No Deal te spelen. Dit kan via een computer, laptop en vaak ook mobiel. Wie nu al online deze show wilt spelen kan kiezen voor Deal or No Deal Live van Evolution Gaming, maar ook de Postcode Loterij komt met een variant. Provider Playzido mag voor de Postcode Loterij het spel ontwikkelen. Novamedia, het bedrijf achter de Postcode Loterij en de Vriendenloterij, laat weten nog geen vergunning te hebben om online kansspelen aan te mogen bieden. Toch zijn ze er wel mee bezig en wordt de online variant van Deal or No Deal al ontwikkeld.

Stuart Banks, directeur van Playzido, laat het volgende weten over de samenwerking:

“Dit is een enorm opwindende samenwerking voor Playzido. Het was geweldig om zo nauw samen te werken met De Nationale Postcode Loterij, om zo’n op maat gemaakt aanbod te leveren. Het project past perfect in onze doorlopende strategie om operators de unieke mogelijkheid te bieden om makkelijk merk gebonden en exclusieve content te maken.

De Nederland Postcode Loterij is een toonaangevende Europese speler en we zijn vereerd om zo nauw met hen samen te werken. We kijken ernaar uit om onze relatie verder te ontwikkelen, terwijl de Nederlandse gokmarkt opengaat.”

Kim Gloudemans-Geurtz van de Postcode Loterij, is ook blij dat er een online versie van Deal or No Deal:

“Met dit leuke, nieuwe loterijspel willen we onze huidige deelnemers en niet-deelnemers plezier en vermaak bieden en zo onze missie versterken.

“Deelnemers aan het spel dragen zo bij aan een betere wereld, want net als bij de loterij gaat minimaal 40 procent van de opbrengst naar het goede doel. Dat is een goede deal.”

Deal or No Deal terug op televisie, online variant wordt ontwikkeld