Casino Nieuws

Meerdere arrestaties rond illegale EK voetbal weddenschappen

Meerdere arrestaties rond illegale EK voetbal weddenschappen

In Azië en Europa zijn verschillende invallen gedaan en arrestaties verricht rond illegaal gokken. Er werd gegokt op EK voetbal. Er zijn in totaal duizenden invallen gedaan door Interpol. De autoriteiten hebben veel contant geld in beslag genomen tijdens de invallen. In totaal gaat dit om maar liefst 7,9 miljoen dollar. Interpol leidde tijdens het EK voetbal de grootschalige operatie SOGA VII. SOGA staat voor Soccer Gambling. Verdeeld over 28 landen richtten honderden gespecialiseerde agenten zich op “georganiseerde misdaadgroepen die miljoenen wilden verdienen met illegaal gokken en gerelateerde witwasactiviteiten.”

Er hebben in totaal 1400 arrestaties plaatsgevonden. Daarbij is er in totaal 7,9 miljoen dollar in beslag genomen. Omgerekend is dit 6,7 miljoen euro. Alles bij elkaar is dit een behoorlijk bedrag aan contant geld. Naast geld heeft de politie ook computers en mobiele telefoons in beslag genomen. Voor zo’n 465 miljoen dollar aan weddenschappen waren deze met elkaar verbonden.

Illegaal gokken probleem is groot

Interpol laat weten dat het probleem rondom illegaal gokken groot is. Georganiseerde misdaadnetwerken vangen met illegale gokpraktijken veel geld. Daarnaast worden de illegale gokpraktijken ook in verband gebracht met andere misdrijven. Denk daarbij aan witwassen en corruptie.

Wong Wai, hoofd van bureau in Hong Kong voor georganiseerde misdaad en triaden en voorzitter van de Azië-Pacific-expertgroep voor georganiseerde misdaad van Interpol, laat het volgende weten:

“Onze collectieve ervaring heeft ons geholpen om te anticiperen op verbanden tussen goksyndicaten en hun illegale tegenhangers tijdens Euro 2020. Dit leidde ons uiteindelijk naar georganiseerde misdaadgroepen die wereldwijd actief waren en enorme winsten behaalden.”

Directeur van de afdeling Economische en Financiële Misdaad bij het Nationaal Centraal Bureau van INTERPOL, Roberto Ribaudo, zei het volgende:

“De Italiaanse autoriteiten voerden tijdens Euro 2020 een landelijke operatie uit. Dat resulteerde in de inspectie van 280 gokwinkels en 1,3 miljoen euro aan sancties voor illegale gokactiviteiten. Dergelijke internationale operaties zijn de sleutel tot de collectieve bestrijding van illegale weddenschappen, maar ook voor het ontwikkelen van nationale en internationale samenwerkingskaders.”

Interpol verricht 1400 arrestaties rondom illegaal wedden op EK voetbal