Casino Nieuws

Oprichter Loterijverlies krijgt 4 jaar cel toe-geëist van OM

Oprichter Loterijverlies krijgt 4 jaar cel toe-geëist van OM

De Staatsloterij zou een niet eerlijk beeld hebben geschetst van winkansen, waarna Ferdy Roet Stichting Loterijverlies op heeft gericht. Deze stichting zou procederen tegen de Staatsloterij, in naam van de gedupeerden. Echter heeft Ferdy Roet veel geld voor privé-uitgaven gebruikt. Het OM beschuldigd Roet van het verduisteren van geld en het ontduiken van belasting.

In 2008 heeft Ferdy Roet de Stichting Loterijverlies opgericht. Gedupeerden konden zich aansluiten bij de stichting, door eenmalig €35 te betalen. Zo konden ze zich ook direct aansluiten bij de rechtszaken van de Stichting Loterijverlies. In totaal hebben zo’n 194.000 mensen zich aangemeld bij deze stichting.

Volgens het OM het Ferdy Roet een groot deel van het geld voor zijn privéleven gebruikt. Hij zou €2,8 miljoen euro van de rekening van Stichting Loterijverlies hebben verduisterd. Dit deed hij door facturen te betalen die in totaal €157.000 hebben gekost, maar hiervoor gebruikt hij dus €2,8 miljoen euro.

Al snel hebben de deelnemers van de Stichting Loterijverlies een rechtszaak gespannen tegen Roet. Daarna lukte het Roet alsnog om een nieuwe zaak op te richten. Hij startte BV Loterijverlies op. Via brieven nodigde hij mensen uit deel te namen. De mensen moesten meer geld overmaken en zo konden ze zich procederen tegen de Staatsloterij.

4 of 5 jaar cel geëist

Het Openbaar Ministerie heeft in totaal 4 tot 5 jaar cel geëist tegen Ferdy Roet. Van deze vier jaar is een halfjaar voorwaardelijk. De straf wordt verlaagd naar 3,5 jaar, als Roet €900.000 terugstort naar de bankrekening van de Stichting Loterijverlies. Als de rechtbank deze regeling niet goedkeurt, dan zal er 5 jaar celstraf worden geëist.

Over de 2,8 miljoen euro die Roet verduisterde, heeft hij volgens het Openbaar Ministerie ook geen inkomstenbelasting betaald. Daardoor heeft hij de belasting ontdoken en heeft de Nederlandse staat zo’n 1,3 miljoen euro mislopen.

Naast een celstraf wordt er ook geëist dat Roet 2,6 miljoen euro terugbetaald aan de Stichting Loterijverlies. De Stichting Loterijverlies probeert al langere tijd geld terug te halen bij Roet, maar dit is vooralsnog niet gelukt.

Het OM eist 4 jaar cel tegen Ferdy Roet na oplichting via Loterijverlies