Video Poker Speluitleg

Om uit te leggen hoe Video Poker is ontstaan en waarom het al zo lang populair is, gaan we even terug in de geschiedenis. We wensen je in elk geval veel plezier met deze video poker speluitleg

Al in de 19e eeuw werd het spelletje Poque, wat later Poker werd in de Engelse verbastering, een geliefd spel onder arbeiders in het wilde westen van Amerika. Niet veel later zouden zich binnen het pokerspel vele variaties ontwikkelen zoals Stud, Draw en Straight. Vandaag de dag is poker één van de meest gespeelde kaartspellen ter wereld.

Met de introductie van computers in de jaren 70, kwam Video Poker op het toneel. Dit spel combineert de elementen van Draw Poker maar heeft feitelijk het karakter van een speelautomaat. Het meest elementaire verschil tussen Video Poker en het normale pokerspel is dat er niet tegen andere spelers gespeeld wordt. Bluffen is dus bijv. geen onderdeel meer van het spel. Kansrekening echter des te meer! Het doel voor de speler bij video poker is om de best mogelijke pokerhand op te bouwen zodat u het meest krijgt uitbetaald en van de bank wint.

Beginnen met Spelen bij Video Poker

U begint het spel door uw inzet te plaatsen. U drukt daarna op de knop ‘DEAL’. De video poker software deelt vijf open kaarten aan de speler. Aangezien het spel gebaseerd is op Draw Poker, kunt u kiezen welke van de gedeelde kaarten u wilt behouden. U kunt dus extra kaarten ‘bijkopen’: let wel, de kans om een combinatiekaart te krijgen is minder groot dan de originele draw. Om te winnen, dient u minimaal twee Boeren of beter te hebben.

Wanneer u een kaart wilt houden, klikt u op de knop HOLD onder de betreffende kaart of u klikt eenvoudigweg op de kaart zelf. U kunt dan vervolgens weer op DEAL klikken.De nieuw getrokken kaarten vormen samen met de oorspronkelijke kaarten die u heeft behouden, de uiteindelijke hand (altijd een totaal van 5 kaarten). Bij Video Poker wordt uitbetaald op basis van het schema bovenaan het scherm. Als u een betere hand heeft dan de bank wint u en krijgt u uitbetaald naar rato. Hoe hoger uw hand, hoe hoger u wordt uitbetaald.

Video Poker Uitbetalingen

Maar, let op. De uitbetaling is altijd gekoppeld aan uw originele inzet. Dus als u bijv. slechts 1 euro inzet krijgt u bijv. 40x uitbetaling bij een bepaalde hand, terwijl dat ook 80, 160 of 320 keer zou kunnen zijn als u bijv. 5, 10 of 20 euro inzet.

Uitbetalingen worden getoond in het schema bovenaan het scherm. Het uitbetalingsschema bestaat uit rijen met uitbetalingen behorende bij de verschillende pokerhanden. Iedere uitkomst heeft 5 mogelijke uitbetalingen, afhankelijk van het aantal ingezette munten. Wanneer u het aantal in te zetten munten per spel instelt, zal de bijbehorende kolom met uitbetalingen gemarkeerd worden.

WAARDERING POKERHANDEN Video Poker

 • Royal Flush
  De hoogst mogelijke pokerhand. Aas, Heer, Vrouw, Boer en 10 van dezelfde soort
  Voorbeeld: A , K , Q , J , 10

 • Straight Flush
  Vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde soort.
  Voorbeeld: 10 , 9 , 8 , 7 , 6

 • Four of a Kind
  Vier kaarten met dezelfde waarde.
  Voorbeeld: 5 , 5 , 5 , 5 , 2

 • Full House
  Een combinatie van Three of a Kind en een Pair.
  Voorbeeld: K , K , K , 4 , 4

 • Flush
  Vijf kaarten van dezelfde soort.
  Voorbeeld: K , J , 9 , 6 , 3

 • Straight
  Vijf opeenvolgende kaarten (Een Aas mag zowel hoog als laag gebruikt worden.
  Voorbeeld: 5 , 4 , 3 , 2 , A

 • Three of a kind
  Drie kaarten met dezelfde waarde.
  Voorbeeld: 9 , 9 , 9 , A , 8

 • Two pairs
  Twee combinaties van twee kaarten met dezelfde waarde.
  Voorbeeld: 4 , 4 , J , J , A

 • Een paar, Boeren of hoger/beter
  Twee kaarten (Boeren of hoger) van dezelfde waarde.
  Voorbeeld: 8 , 4 , J , J , A

Wij hopen dat deze Video Poker Speluitleg pagina u veel heeft gegeven en dat u straks met plezier zult beginnen te spelen! Video Poker kent vele varianten en het is aan u welke video poker variant u kiest!